PRAT DE LLOBREGAT
Gegants municipals
Les primeres referències que tenim dels gegants al Prat es remunten a l'any 1925. En aquella època la nostra població no tenia figures pròpies i les havien de llogar, normalment a la sastreria teatral Casa Paquita. L'any 1940 es va constituir un grup de pratencs per portar els gegants.
L'any 1954, el Prat va decidir comprar la seva primera parella de gegants, el Rotllà i la Griselda, que representen un rei i una reina, i un primer grup de sis capgrossos per acompanyar-los.
Per la Fira Avícola de 1980 es va presentar un nou grup de cinc capgrossos i la segona parella de gegants de la ciutat, el Pere i la Paulina, una parella de pagesos batejats amb aquests noms en honor als copatrons del Prat, sant Pere i sant Pau.
L'Associació Gegantera Recreativa El Prat, que actualment s'encarrega dels gegants de la ciutat, es va constituir com a entitat a principis de l'any 1992.
En reconeixement de Joan Sanahuja per la tasca que va fer per consolidar la festa gegantera al Prat, l'any 1994 es va presentar el gegantó Joanet. L'any 2015, va néixer el gegantó Pau, en honor a tots els nens i nenes que acompanyen els gegants en les seves sortides i també perquè les noves generacions poguessin iniciar-se en el món geganter. Aquest gegantó és l'únic que pertany a l'Associació Gegantera, ja que la resta són propietat de la ciutat.
Gegants del delta
L'Associació Gegantera Delta del Prat es va fundar l'any 2005 a partir de les inquietuds d'un grup de pratencs que tenia relació amb les colles geganteres de les escoles i AMPA de la ciutat. Van escollir el color verd com a color de la colla per la relació que el Prat té amb el món agrari i, en concret, amb les carxofes.
Gràcies a l'esforç dels operaris que treballaven per al president de la colla fent reformes en edificis, es va poder finançar la construcció dels gegants, mitjançant la donació a l'associació del petit sobresou que obtenien de la venda de la ferralla.
Com a homenatge a la dona treballadora, el seu primer gegant va ser una geganta. Van pensar en l'hostalera que regentava, cap a finals de l'any 1580, un dels primers negocis que hi va haver al Prat. L'hostal era a la plaça de la Vila, molt a prop de l'església, i era on s'allotjaven els peons que treballaven a les obres de l'església. L'hostalera sembla que es deia Elisabet, però com que la dona del president-fundador de la colla també se'n deia, aquest va proposar canviar el nom de la geganta per evitar males interpretacions. Per això van decidir que es diria Eulàlia. La van presentar el Dia de la Dona. S'instaurava, així, al voltant d'aquesta data, la seva Trobada Gegantera en què cada any conviden diverses colles.
Calia buscar-li una parella, a l'Eulàlia. Per aquest motiu, l'any següent van decidir retre homenatge a Josep Canudas, un dels pioners més destacats de l'aviació catalana i de tot l'Estat, que a inicis del segle XX va desenvolupar l'activitat aeronàutica al Prat. A més, un dels tres aeròdroms actius del Prat d'aquell moment també portava el seu nom. I li van fer un gegant.
Un any més tard, va arribar a la família el Bernat, que representa un nen de la colla com a símbol del futur del món geganter. Porta un cistell amb carxofes, fruit típic dels camps del Prat, i va vestit amb la camisa de la colla. Aquest gegantó ja es va poder construir amb els recursos que el grup geganter generava.
Amb la intenció que la poguessin portar els nens i nenes de la colla, es va construir, l'any 2010, la Carxofeta, una gegantona que representa el conreu més important de la zona.
Amb motiu del 90è aniversari de la fundació del celler Cal Pere Tarrida del Prat, es va construir, l'any 2014, el gegant en honor a l'avi Pere Tarrida, que va vestit de català i veu vi amb un porró.
Sants Metges
La cultural dels sants metges va crear una parella de gegantons que representessin els patrons de la seva parróquia, sant cosme i sant damià, aquets gegants foren contruits al taller ventura i hosta de navata.
Posteriorment es crearen una nova parella de tamany gran(gegants) que representa els mateixos personatges, peró amb més calitat i realisme, aquets foren creats pel taller pamploní Eskuartean.